Profal

RomanianEnglishFrenchItalianGermanHungarianTurkish
  • 0747 066 714
  • ferestre@profalgroup.ro

PERETE CORTINA SI PLACARI CU PLACI COMPOZITE

Pereți cortină & plăci bond

Sistemele de fațadă din aluminiu sunt folosite pe clădiri din mai multe motive, inclusiv controlul temperaturii și a ventilației. Sistemele moderne de fațadă trebuie să includă funcționalitatea, durabilitatea, estetica și conservarea energiei.

Sistemele de perete cortină, sistemele de fațadă ventilată și sistemele de umbrire sunt combinate extern pentru a gestiona durabilitatea, funcționalitatea de lungă durată,  difuzarea soarelui și a luminii, izolarea apei, a aerului și a sunetului și păstrarea eficienței energetice în arhitectura modernă.

Sistemele de pereţi cortină sunt produse complexe, proiectate şi realizate ca soluţie unică, adaptată pentru fiecare construcţie.
Peretele cortina este foarte util prin modul în care protejează construcţiile de factorii de mediu agresivi, prin izolarea fonică şi termică necesară spaţiilor de lucru şi locuit.

Există mai multe tipuri de pereţi cortină:

  • clasic – profilele acopera vizibil sticla atât pe verticală cât şi pe orizontală
  • semistructural – e vizibil doar un contur de aluminiu care rigidizează prinderea
  • structural – este vizibilă doar sticla, prinsă pe profilele din aluminiu prin sigilare.

Bondul

In prezent, faţadele moderne au în compoziţia lor sticlă şi aluminiu. Din considerente funcţionale, estetice dar şi financiare, au fost promovate de către arhitecţi placările de faţade din casete de aluminiu compozit de tip bond.

Bondul este un panel compozit realizat din două straturi exterioare de aluminiu cu grosimea standard de 0,5mm unite printr-un miez de polietilenă de înaltă densitate şi grosimea de 3, 4 sau 6 mm. Materialul este rigid, uşor şi durabil.

Produsul finit – caseta – se obţine prin prelucrarea tridimensională a foilor de bond, efectul de sandwich asigurând amortizarea vibraţiilor şi rezistenţa ridicată la încovoiere sub presiunea unui vant puternic. Partea vizibilă este acoperită printr-un procedeu de vopsire multistrat, care garantează rezistenţa în timp.

Call Now Button
Deschide chat
Scrieti-ne pe WhatsApp!